PITKÄVETOVIHJEET

Pitkävetovihjeet pitävät sisällään valtavan määrän historiaa – aivan, kuten itsessään pitkävedon pelaaminen. Aikanaan pelaajille suunnatut ilmaiset vihjeet olivat harrastelijoiden laatimia, kun taas nykypäivänä Vetovihjeet.net kaltaiset sivustot ovat tehneet niistä oivan työkalun. Pelaajien ei siis ole enää vuonna 2022 välttämätöntä maksaa siitä, että he saavat ammattilaisten apua omien analyysien rinnalle; se on mahdollista ihan aidosti ilmaiseksi.

Vaikka pelaaja olisi miten hyvä vedonlyöjä tahansa, ja itsevarma sellainen, koskaan ei kannata olla liian itsevarma. Koskaan ei siis kannata päätyä tilanteeseen, jossa sitä väheksyy muiden näkemyksiä, ja pitää omiaan ainoina oikeina. Me emme tarkoita tokikaan sitä, että tällaisen pelaajan tulisi vain peesailla pitkävetovihjeitä. Samaan aikaan me haluamme kuitenkin painottaa, että niitä kannattaa hyödyntää nimenomaan omien näkemysten tukena. Voit lukea ilmaiset pitkävetovihjeet luotettavasti meiltä, ja saada hyvää taustatietoa omien ajatusten taakse.

PITKÄVEDON HISTORIA

Kun vedonlyönnin yhteydessä puhutaan pitkävedosta, se ei suinkaan tarkoita pelkästään sitä Veikkauksen tarjoamaa peliä nimeltä Pitkäveto. Toki suomalaisille pitkävedon historia näyttäytyy nimenomaan tämän kotimaisen monopoliyhtiön kautta. Tämä johtuu siitä, että me saimme vasta 1990-luvulla mahdollisuuden pelata muilla bookkereilla. Internetin ihmeellinen maailma siis mahdollisti meille myös muiden peliyhtiöiden tarjonnan hyödyntämisen, eikä sen jälkeen ole juurikaan taakse katsottu.

Mutta millainen sitten on pitkävedon historia – sekä Veikkauksen että ylipäätään kyseisen pelimuodon osalta? Historian ensimmäisen Pitkävedon suomalaiset pääsivät pelaamaan marraskuussa 1993, kun Karhu-Kissat ja SaiPa ottivat toisistaan mittaa silloisessa jääkiekon 1. divisioonassa. Ottelu päättyi tasapeliin ja tuo tasatulos tarjoili varsin mukavan kertoimen 4,70.

Vajaan 30 vuoden aikana meno on kuitenkin muuttunut melkoisesti. Siinä, missä monien oli Pitkävedon alkuaikoina vain totuttava siihen, että Veikkaus saneli ehdot, nykyisin asiat ovat toisin. Kaukana ovat siis ne ajat, jolloin kupongilla tuli olla vähintään kolme kohdetta ja maksimissaan kuusi. Ja ne ajat, kun tarjolla ei ollut mitään muuta pelattavaa kuin 1X2-kohteet. Kaikessa yksinkertaisuudessaan voidaankin todeta, ettei 1990-luvun ja 2000-luvun alun vedonlyönnillä ole oikeastaan mitään tekemistä vedonlyönnin kanssa vuonna 2022. Ja pitkävetovihjeet kiittävät tästä, sillä myös veikkausvihjeet ovat niin paljon laadukkaampia ja kaikin puolin parempia kuin ne aikanaan olivat.

Pitkäveto on termi muiden joukossa

Pitkäveto on siis nimeltään Veikkauksen lanseeraama peli, mutta todellisuudessa Veikkaus ei ole suinkaan keksinyt tätä kyseistä pelimuotoa. Itse asiassa tilanne on päinvastainen, sillä pitkävedon ovat tuoneet markkinoille ihan muut peliyhtiöt kuin tämä kotimainen monopoliyhtiö. Kun siis pelaajat puhuvat pitkävedon pelaamisesta, tai pitkävetovihjeet sisältävät puhetta pitkävedosta, kyse on ainoastaan käyttöön jääneestä termistä; samalla tavalla sitä puhutaan esimerkiksi veikkaamisesta, vaikka se ei liity missään nimessä vain ja ainoastaan Veikkauksella pelaamiseen.

Parhaat kertoimet löytyvät muualta

Yleisesti ottaen pitkävetovihjeet pelataan ihan muilla sivustoilla kuin Veikkauksella. Kyse ei ole tokikaan mistään periaatepäätöksestä, sillä sellaisia ei juurikaan kannata vedonlyönnin parissa tehdä. Sen sijaan kyse on parhaiden kertoimien hyödyntämisestä, sillä siten pelaaja maksimoi voittonsa; valitettavasti Veikkaus ei pysy ulkomaalaisten peliyhtiöiden mukana tässä kilpailussa. Tämän näkee jo puhtaasti siitä, kun tarkastelee Veikkauksen ja muiden vedonlyöntisivustojen palautusprosentteja; tämä käy viimeistään ilmi, kun jokaisen pelivalinnan kohdalla tehdään kerroinvertailu, sillä se johtaa parhaiden kertoimien pariin eli ihan jonnekin muualle.

PITKÄVETOVIHJEIDEN PALAUTUSPROSENTTI

Pitkävetovihjeiden palautusprosentti on yksi tärkeimmistä mittareista jokaiselle vedonlyöntivihjeitä laativalle vihjaajalle. Samaan aikaan palautusprosentti, nimenomaan julkisesti esitettynä, on niin ikään äärimmäisen tärkeä yksityiskohta pelaajille, jotka haluavat hyödyntää pitkävetovihjeet. Tästä syystä pitkävetovihjeiden palautusprosentteja ei tulisi koskaan piilotella, vaan ne pitäisi tuoda rohkeasti esille. Tällöin puhutaan sellaisesta läpinäkyvyydestä, joka kunnioittaa myös vihjeiden lukijoita.

Vetovihjeet.net ei koskaan jätä numeroitaan ja tässä kohtaa palautusprosentteja julkaisematta. Siitä ei nimittäin yksinkertaisesti ole hyötyä yhtään kenellekään. Meillä toisin sanoen täytyy olla riveissämme ne parhaat mahdolliset vihjaajat ja palautusprosentti on seikka, joka kertoo siitä laadusta. Koska me perustamme kaiken laatuun, aina sen määrän sijaan, olisi meiltä tekopyhää olla näyttämättä konkreettisesti lukuja, jotka kertovat siitä laadusta.

Kun siis pelaajat haluavat hyödyntää vetovihjeet, tällöin palautusprosentit tulee aina käydä läpi. Eikä vain pelkästään sivuston kokonaispalautusprosenttia, mikäli sellainen ilmoitetaan, vaan ihan jokaisen vihjaajan palautusprosentit. Palautusprosentti on nimittäin asia, joka kertoo totuuden: kun pelivoitot jaetaan panostetuilla summilla, saadaan palautusprosentti. Mikäli panostettujen rahojen kokonaismäärä ylittää milloinkaan voitot pitkässä juoksussa, tällöin kyse ei ole voitollisesta vedonlyönnistä.

Korkea vihjeiden määrä sulkee sattuman pois

Kun jollain sivustolla aloittaa uusi henkilö laatimassa pitkävetovihjeet, alku saattaa olla melkoista tuhkimotarinaa. Se ei kuitenkaan välttämättä kerro vielä siitä, että kyseessä on laadukas vihjaaja. Kun otanta on pieni, kertoo se vain sen hetkisen totuuden, mutta ei missään nimessä koko totuutta. Siksi palautusprosentteja katsoessa kannattaa huomioida myös se tosiasia, miten paljon kyseinen vihjaaja on vihjeitä laatinut. Mitä korkeampi tuo määrä on, sitä paremmin se kertoo vihjaajan todellisen laadun. Toki myöskään aloittelevan vihjaajan vihjeitä ei kannata hylätä vain tästä syystä, mutta tämä seikka kannattaa kuitenkin pitää mielessä. Vetovihjeet.net kelpuuttaa tiimiinsä vain asiansa osaavat vihjeiden laatijat, joten lähtökohtaisesti meiltä tulee ulos vain ja ainoastaan laadukkaita pitkävetovihjeitä.

RAJAKERTOIMEN MERKITYS PITKÄVEDOSSA

Pitkävetovihjeet tarjoavat kaikille pelivalinnoille parhaat kertoimet, mutta ennen kuin päästään tähän kerroinvertailun tarjoamaan lopputulokseen, tarvitaan rajakerroin. Rajakerroin määrittää ensinnäkin sen, kannattaako kohdetta ylipäätään pelata. Mikäli rajakerroin on korkeampi kuin minkään vedonlyöntisivuston tarjoama kerroin, tällöin kohde jää kaikessa yksinkertaisuudessaan pelaamatta. Miksi? Koska tällaisten kohteiden pelaaminen ei ole pitkässä juoksussa voitollista pelaamista, ja se on kuitenkin meillä kaiken tekemisen lähtökohta.

Rajakertoimen määrittäminen

Mutta miten sitten tuo rajakerroin määritetään? Aivan ensimmäisenä pelaajan tai vihjaajan, tilanteesta riippuen, tulee käydä mahdollinen pelivalinta läpi kaikin mahdollisin tavoin. Tämä tarkoittaa kaikkien mahdollisten tilastojen läpikäyntiä. Sen jälkeen käydään läpi kokoonpanouutiset, joukkuelajeissa molempien joukkueiden vallitseva tilanne, ottelun merkitys ja muu tärkeä informaatio. Lopulta huomioidaan oma tietotaito. Toisin sanoen, laadukkaat pitkävetovihjeet syntyvät lopulta siitä, että vihjaaja seuraa vihjaamansa sarjan otteluita äärimmäisen paljon ja ikään kuin hengittää sarjaa.

Kun kaikki edellä mainittu on tehty, ollaan valmiita määrittämään pelivalinnan todennäköisyys ja sen kautta rajakerroin. Tämä tapahtuu siten, että ensiksi muodostetaan todennäköisyys eli prosenttiluku sille, millä todennäköisyydellä pelivalinta on voittava. Kuvitellaan, että Arsenalin kotivoitto Tottenhamista saa todennäköisyyden 45%. Tuo prosenttiluku muutetaan desimaaleiksi (0,45) ja suoritetaan jakolasku 1/0,45=2,22. Rajakerroin on siis 2,22 eli kaikki sitä korkeammat kertoimet ovat ylikertoimia ja sen alle jäävät alikertoimia.

Ratkaisee pitkävetovihjeen panostuksen

Jatketaanpa matkaa yllä olevan esimerkin eli todennäköisyys pelivalinnan toteutumiselle oli siis 45% ja sitä kautta pääsimme muodostamaan rajakertoimeksi 2,22. Kuten todettua, kaikki rajakerrointa korkeammat kertoimet ovat ylikertoimia, mutta se ei tarkoita sitä, että jokainen ylikerroin olisi yhtä houkutteleva pelattava.

Jos siis tarjolla on esimerkiksi kerroin 2,25, tällöin puhutaan vain hyvin lievästä ylikertoimesta, jolloin myös panostaso on totta kai pienempi. Jos taas tarjolla oleva paras kerroin on esimerkiksi 2,50, tällöin pitkävetovihjeet suosittavat pelaamaan selkeästi suuremmalla panoksella. Se siis, miten maukas ylikerroin on tarjolla, määrittää millaisen panostason vihjaaja pelivalinnalle valitsee. Tästä nimenomaisesta syystä pelaajan onkin aina tärkeää, vetovihjeet hyödyntäessään, noudattaa tuota vihjaajan panossuositusta.

Mehukkaisiin ylikertoimiin kannattaa tarttua nopeasti

Pitkävetovihjeet pyritään aina tekemään mahdollisimman aikaisin eli niiden tekemistä ja julkaisemista ei koskaan jätetä viime tinkaan. Eri asia ovat niin sanotut Twitter-vihjeet. Niiden kohdalla juuri ennen ottelun alkua johonkin kohteeseen on tullut uutta informaatiota ja tarjolla onkin yhtäkkiä todellinen ylikerroin. Tällöin siis saatetaan julkaista lyhyt pitkävetovihje, ilman sen kummempia perusteluita, sillä aikaa ei ole näissä tapauksissa hukattavaksi.

Mutta miksi sitten vetovihjeet pyritään aina tekemään mahdollisimman aikaisin? Koska silloin kertoimet ovat yleisesti ottaen parhaimmillaan. Toisin sanoen, pelivaihto on vielä maltillista eli monikaan ei ole pelannut kohdetta ja siksi tarjolla voi olla todella maukas kerroin. Yleisesti ottaen kertoimet siis lähtevät laskemaan päivän mittaan, joten siksi vetovihjeet kannattaa hyödyntää mahdollisimman nopeasti.

PITKÄVETOVIHJEET JA KERTOIMIEN ESITYSTAVAT

Yleisesti ottaen ne suomalaisten suosiossa olevat vedonlyöntisivustot, joissa myös meidän pitkävetovihjeet pääasiassa pelataan, tarjoavat meille suomalaisille tutun esitystavan kertoimien osalta. Tällä suomalaisille tutulla esitystavalla viitataan siihen, että kerroin on desimaalien muodossa eli esimerkiksi 2,45.

Edellä mainittu on se esitystapa, johon me olemme ennen kaikkea Veikkauksen kautta tottuneet ja myös mahdolliset pelivoitot lasketaan tätä kautta. Jos panos on esimerkiksi 50€ ja kerroin 2,45, tällöin mahdollinen voittosumma saadaan selville kertolaskulla 50×2,45=122,50€. Tällöin siis voitettava summa panoksen kanssa on tuo edellä mainittu 122,50€ ja nettovoittoa tulee 72,50€.

Mutta mitä ovat sitten ne muut kertoimien esitystavat, joihin joillain sivustoilla törmää – esimerkiksi britti- tai amerikkalaissivustoilla? Ne ovat joko murtolukuja tai ihan puhtaasti sitten vain niin sanottuja amerikkalaisia kertoimia, ja seuraavassa niihin tutustutaan yksityiskohtaisesti; nämä desimaalikertoimet ja niiden toimintaperiaatteet, kun lienevät meille kaikille enemmän kuin tuttuja.

Amerikkalaiset kertoimet

Älkää kysykö, miksi ja miten amerikkalaiset ovat päätyneet tähän erikoiseen tapaansa ilmoittaa kertoimet, mutta niin se nyt vain on. Sinällään mistään monimutkaisesta asiasta tässä ei ole kyse, vaikka tämä tapa onkin desimaalikertoimia monimutkaisempi. Käytännössä ottaen homma toimii siis näin: mikäli kertoimen edessä on plusmerkki, voitat sen perässä olevan luvun mukaisesti rahaa. Jos taas edessä on miinusmerkki, voittaaksesi tuon luvun mukaisen rahasumman sinun tulee panostaa sen mukaisesti rahaa. Jos siis lyöt esimerkiksi Arsenalin voittoa kertoimella +200 ja 100€ panoksella, voitat 300€, jolloin nettovoitto on 200€. Jos taas kerroin on -130, sinun tulee panostaa 130€ tehdäksesi nettovoittoa 100€ (kokonaisvoittosumma 230€).

Murtolukukertoimet eli brittikertoimet

Murtolukukertoimet toimivat niin ikään täysin eri tavalla kuin desimaalikertoimet, eivätkä meidän pitkävetovihjeet koskaan sisällä kertoimia tässä muodossa. Mutta sen sijaan jotkut pelisivustot saattavat käyttää murtolukukertoimia, joten tästä syystä ne on niin ikään käytävä läpi. Mikäli murtolukukerroin on esimerkiksi 5/1, tarkoittaa se desimaalikertoimena 6,00. 1/5 tarkoittaa puolestaan kerrointa 1,20, sillä se lasketaan kaavalla 1/5 = 0,2+1,00 = 1,20. Mikäli suomalainen pelaaja haluaa syystä tai toisesta ottaa käyttöön brittikertoimet vedonlyöntisivustolla, tai amerikkalaiset kertoimet, monet sivustot tarjoavat tämän mahdollisuuden.

PITKÄVETOVIHJEISSÄ SINGLE-VEDOT

Vetovihjeet.net -sivuston pitkävetovihjeet tavoittelevat tasan tarkkaan vain yhtä asiaa: voittamista. Kaikessa tekemisessämme on siis kyse voitollisesta vedonlyönnistä, johon käsiksi pääseminen vaatii pelaajalta voitollisen vedonlyönnin elementtejä. Tällaisia elementtejä ovat muun muassa kirjanpito, pelikassan hallinta, parhaat kertoimet, todennäköisyydet, rajakerroin, odotusarvot ja vedonlyöntibonukset.

Yksi kaikkein tärkeimmistä asioista on kuitenkin single-vetojen pelaaminen, joka vaatii pelaajalta malttia. Voitollisessa vedonlyönnissä ei siis lähdetä jahtaamaan lyhyellä tähtäimellä suuria voittoja, vaan pitkällä tähtäimellä tapahtuvaa rahantekoa. Tällöin todennäköisyyksien on oltava kunnossa, ja nimenomaan single-vetojen pelaaminen pitää tästä puolesta huolen.

Rekkojen pelaaminen ei ole voitollista vedonlyöntiä

Käytännössä ottaen homma menee vedonlyönnin parissa siten, että mitä enemmän sinulla on kohteita vedonlyöntikupongillasi, sitä haasteellisempaa voittaminen on. Tämä perustuu ennen kaikkea siihen, että jokainen ylimääräinen kohde kupongilla tuo mukanaan lisää muuttujia; mitä enemmän sinulla on siis kohteita lapullasi, sitä enemmän muuttujia on matkassa ja sitä epätodennäköisempää voittamisesta tulee. Tästä syystä rekkojen eli lukuisten kohteiden lappujen pelaaminen ei ole järkevää. Joskus se on pienellä panoksella pelatessa ihan hauskaa vaihtelua ja viihdettä, mutta voittavan pelaamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä; ei etenkään pitkässä juoksussa.

Älä anna pitkävedon jättipottien sekoittaa päätäsi

Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, erilaisissa vedonlyöntiin liittyvissä ryhmissä, keskustelupalstoilla, peliyhtiöiden sivuilla ja ylipäätään internetissä rummutetaan aina jackpoteja. Toisin sanoen ne kaikkein suurimmat, usein useiden satojen tuhansien eurojen voittopotit, saavat eniten huomiota – sinällään täysin ymmärrettävästi. Tuollaisten pottien voittamisessa, etenkin pienillä panoksilla pelattaessa, on kyse järjettömän kovasta tuurista. Sinun ei siis kannata lähteä pelaamaan jättimäisiä kertoimia sisältäviä useiden kohteiden vetoja, mikäli mielit voittaa; on nimittäin niin, että niillä voittaminen on ikään kuin lotossa voittaminen.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MITEN PARHAAT PITKÄVETOVIHJEET EROTTAA HUONOISTA?

Parhaat pitkävetovihjeet – niiden erottaminen joukosta on itsessään helppoa, kun siis pelaaja vertaa laadukasta vihjettä ja ei ihan niin laadukasta vihjettä. Ero tällaisten kahden päinvastaisen vihjeen välillä on nimittäin niin valtava, että sitä erottaisi ne toisistaan lähestulkoon silmät kiinni. Sen sijaan parhaiden ilmaisten pitkävetovihjeiden löytäminen saattaa olla haastavaa, sillä harrastelijoiden laatimia vetovihjeitä on tarjolla enemmän. Parhaiden vetovihjeiden löytämiseen kannattaa siis käyttää hieman aikaa, sillä se on sen arvoista.

PELATAANKO PITKÄVETOVIHJEIDEN PELIVALINNAT VEIKKAUKSELLA?

Vaikka Pitkäveto on Veikkauksen lanseeraama peli, se on sitä vain nimeltään: itsessään pitkäveto pelimuotona on ihan muiden peliyhtiöiden keksintö. Tämä siis tarkoittaa sitä, että pitkävetoa voi pelata myös kaikilla muilla pelisivustoilla. Ja itse asiassa pitkävetoa pelataan vain aniharvoin Veikkauksella, mikäli tavoitteena on voittojen maksimointi. Tämä kotimainen monopoliyhtiö ei nimittäin valitettavasti pärjää esimerkiksi kerroinvertailussa ulkomaalaisille kilpailijoilleen.

MIKSI PITKÄVETOVIHJEET SUOSIVAT SINGLE-VETOJA?

Koska parhaissa pitkävetovihjeissä tavoitellaan voittamista, tällöin riskit pyritään minimoimaan eli toisin sanoen todennäköisyyksiä kasvattamaan. Single-vetojen pelaamisessa on tästä kyse: mikäli sitä pelattaisiin useiden kohteiden rekkoja, muuttujia tulisi valtavasti lisää ja todennäköisyys voittamiselle romahtaisi. Siksi single-vedot ovat se tapa harrastaa vedonlyöntiä voittavasti.

MITÄ PALAUTUSPROSENTTI KERTOO VIHJAAJASTA?

Palautusprosentti tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan panostetun rahan ja pelivoittojen keskinäistä suhdetta. Mikäli tuo suhde on positiivinen eli voittoja tulee enemmän kuin rahaa palaa, tällöin palautusprosentti on plussan puolella. Ja tietenkin mitä korkeampi palautusprosentti, sitä enemmän vihjaajan vihjeillä on rahaa taottu. Palautusprosentti kertoo siis hyvin paljon vihjaajan laadusta – ennen kaikkea, kun se rakentuu pitkältä aikaväliltä.

MISTÄ LÖYTÄÄ PARHAAT KERTOIMET?

Ensinnäkään olemassa ei ole mitään yhtä ja samaa vedonlyöntisivustoa, joka tarjoaisi kohteeseen kuin kohteeseen aina parhaat kertoimet. Sen sijaan hajonta näiden parhaita kertoimia tarjoavien sivustojen välillä on melkoista; toki useimmiten ne parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat parhaat kertoimet. Parhaat kertoimet löytää kuitenkin Vetovihjeet.net -sivuston kautta, sillä kaikki meidän pitkävetovihjeet ovat käyneet läpi kerroinvertailun. Toisin sanoen me käymme jokaisen pelivalinnan kohdalla kaikki ne satojen eri pelisivustojen tarjoamat kertoimet, ja nostamme niistä parhaat esiin.

Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluohjelma Jalkapallon MM-kisat 2022